top of page

Het verhaal van Tesori

Tesori di Puglia komt voort uit onze gezamenlijke interesse voor Italië en lekker eten en drinken. We zijn ook werkzaam in de groente- en fruitbranche en halen energie uit kwalitatief hoogwaardige producten. Met deze gecombineerde interesse, onze ervaring en de lokale contacten in Puglia willen we jullie via Tesori di Puglia een kwalitatief hoogwaardig en tevens uniek assortiment aanbieden dat telkens blijft verrassen.

CASTEST.png
TEST.png

Cas van Loon

Import Nederland

Gerard van Loon

Export Puglia

Er zijn een paar dingen waar ik van kleins af aan al geïnteresseerd in ben; Italië omdat we daar altijd vakantie vierden met het gezin en de agrarische sector omdat dat me met de paplepel is ingegoten.


Drie jaar geleden besloten mijn ouders naar Puglia (Zuid-Italië) te verhuizen en sindsdien heb ik een heel nieuw deel van Italië ontdekt. Een deel dat nog echt authentiek is, waar vriendelijke mensen vol met passie wonen, maar vooral ook een gebied met erg mooie producten. Daar doen mensen dingen niet op de manier hoe het ze verteld wordt te doen, maar omdat ze het al eeuwenlang zo doen. Met Tesori di Puglia willen wij onze liefde voor deze streek en haar minder bekende producten met jullie delen. We willen streekproducten naar Nederland halen die hier nog niet worden verkocht. Het gaat dan om producten van lokale ondernemers die de route naar Nederland nog niet hebben gevonden maar zeker hun meerwaarde hebben. Op dit moment ondersteun ik, helaas enkel op afstand, de aanvoer en ben ik binnen Nederland verantwoordelijk voor de verkoop en overige service. Ik kijk er naar uit jullie bekender te laten worden met de bijzondere producten die Puglia te bieden heeft!

Ik ben een echte boerenzoon met een passie voor eten, drinken en Italië. Al meer dan 35 jaar werk ik in de groente- en fruitbranche. We hadden in Nederland een prachtig leven. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Mijn vrouw en ik hadden al jaren de droom om ooit te emigreren naar Italië. In 2017 besloten we om het gewoon te doen en hebben we in het prachtige, en voor velen nog onbekende Puglia, een oude masseria met olijfgaard gekocht en zijn daar een B&B gestart.

 

Puglia staat bekend om haar 'cucina povera' en we ontdekten al snel dat men in deze keuken mooie en unieke streekproducten gebruikt. Bij eten hoort drinken en gelukkig heeft Puglia karakteristieke wijnen met pit en zuiders temperament. Graag willen wij met Tesori de Puglia iedereen in Nederland die houdt van de Italiaanse keuken de kans geven mee te genieten van deze 'cucina povera' en volle wijnen. Ik houd me voornamelijk bezig met het zoeken naar unieke leveranciers en producten voor in ons assortiment en probeer jullie telkens te verrassen.

bottom of page