top of page
IMG_3104-2.jpg

Wijnen

Puglia

Het huidige wijnassortiment is afkomstig van een aantal speciaal geselecteerde kleine- middelgrote wijnhuizen. Deze wijnhuizen zijn ieder op hun eigen manier uniek en vormen daardoor een meerwaarde voor het assortiment. Veel gebruikte druivensoorten voor de wijnen zijn uitsluitend in Puglia te vinden en typeren de regio. Denk hierbij onder andere aan Susumaniello, Nero di Troia, Negroamaro, Malvasia bianca en Malvasia nera. Met de gekozen wijnhuizen hebben we exclusieve samenwerkingen waarin we met elkaar proberen het maximale potentieel te benutten. Naast de wijnen van de gekozen wijnhuizen zijn we ook begonnen met de aanplant van onze eigen druivenstokken. Hierdoor kunnen we hopelijk binnen een aantal jaar ook onze eigen wijnen toevoegen aan het assortiment.

IMG_3131.jpg

De wijnpakketten

De hieronder staande wijnen zijn in pakketvorm te bestellen en bieden een mooie manier om ons assortiment te leren kennen.
MONOPOLI2.jpg

Monopoli

Dit ‘’rode’’ pakket bestaat uit zes verschillende rode wijnen geselecteerd uit verschillende mooie lokale wijnhuizen

Prijs: €76,00

Castallana 2.jpg

Castellana

Dit pakket bestaat uit zes verschillende rosé- en witte wijnen. Perfect om tijdens de eerste lentedagen onze nieuwe wijnen te leren kennen

Prijs: €72,50

Gallipolli2.jpg

Gallipolli

Dit pakket bestaat uit zes witte wijnen van verschillende wijnhuizen. Een ideaal pakket om ons assortiment op het gebied van witte wijn goed te leren kennen

Prijs: €73,50

LECCE2.jpg

Lecce

Met het Lecce pakket krijg je drie mooie witte wijnen die uit ons assortiment van verschillende wijnhuizen

Prijs: €36,50

Polignano2.jpg

Polignano

Met dit Polignano pakket krijg je drie rode wijnen van verschillende wijnhuizen die zowel het traditionele- als de potentie van Puglia laten zien.

Prijs: € 48,00

Assortiment

Puglia kent veel authentieke druivenrassen die wij met ons assortiment zo goed mogelijk willen vertegenwoordigen. Onderstaand zijn al onze wijnen (rood, wit, rosé, mousserend en spumante) te vinden met een uitgebreide beschrijving en wijn&spijs combinaties. 
OSSIMORI.jpg

Ossimoro

Wijngaard: Pietraventosa

Druif: Primitvo/Aglianico
 

Te bestellen per 6 en per 3 flessen.
Prijs per 6 flessen: €114,00

Prijs per 3 flessen: €57,00
 

Bijzondere blend van merendeels Primitivo aangevuld met Aglianico. Hoewel de Primitivo tegenwoordig vooral bekend is uit Salento en Manduria, vindt hij zijn oorsprong in Gioia del Colle. De missie van de wijnmaker Pietraventosa was de Primitivo terug naar haar roots te brengen en daar zijn wij maar wat blij mee. Een fijnzinnig glas wijn, biologisch overigens, bijna a-typisch voor de gebruikte druivenrassen. Puur, zuiver, en geurend naar fris rood fruit: frambozen, rode bessen en aardbeien. Mooi in balans; fijne zuren, soepele tannines, wederom volop fris rood fruit en een hint kruidigheid. Van alles wat maar van niets te veel. Aan te raden bij pastagerechten op basis van kalfs- of varkensvlees, gekruid lamsvlees of gegrilde groenten.

SIMPOSIO.jpg

Simposio Riserva

Wijngaard: Cantine Risveglio

Druif: Negroamaro / Malvasia Nera
 

Te bestellen per 6 en per 3 flessen.
Prijs per 6 flessen: €84,00

Prijs per 3 flessen: €42,00
 

Het is een goed huwelijk, dat tussen de Negroamaro en de Malvasia Nera, we zien dat ook terug bij de Il Visconte. Onderscheiden doen de wijnmakers zich in het percentage waarin de druiven zich tot elkaar verhouden en/of de houtrijping. De Simposio Rosso kenmerkt zich door een rijper stijl, neigt zelfs naar off-dry. Geurend naar zoete bosaardbeitjes, rijpe rode kersen en gedroogd rood fruit. In de smaak aroma’s van zoete kersen, pruimen en krenten maar door de (12 maanden) houtrijping ook zoete specerijen (steranijs, salie), vanille en een dropje. Borrelen met deze wijn kan funest zijn, eet er daarom iets bij. Er zijn veel bijzondere wijnspijscombinaties mogelijk, denk bijvoorbeeld eens aan blauwschimmelkazen met of zonder een zoete gelei of honing, pure chocolade, pizza met peer en gorgonzola of zoetige stoofschotels met bijvoorbeeld stroop.

GIO.jpg

Gio

Wijngaard: Cantine Risveglio

Druif: Primitivo
 

Te bestellen per 6 en per 3 flessen.
Prijs per 6 flessen: €96,00

Prijs per 3 flessen: €48,00
 

Primitivo = Puglia. Deze druif heeft er zeker toe bijgedragen dat Puglia als kwaliteitswijnregio op de kaart is gezet en deze Gio is een schoolvoorbeeld van het enorme potentieel van Puglia als wijngebied. Zet de Primitivo met zijn voeten in de Pugliese bodem en je krijgt deze prachtige paarsrode karakteristieke wijn als resultaat. De wijn is fluweelzacht met rijpe tannines en volop rijp zwart fruit als pruimen en bramen maar door de zuidelijke zon proef je ook meer ontwikkelde tonen als geconfijte kersjes en gestoofd fruit. Deze wijn is 6 maanden op eikenhouten vaten gerijpt gevolgd door een periode van flesrijping, dat geeft de wijn de nodige complexiteit en tonen van laurier, viooltjes, cederhout en vanille. Kies bij deze wijn voor een stevig pastagerecht als een lasagne, een niet te zwaar hoofdgerecht als Ossobucco of stoofschotel op basis van lam.

ILVISCONTE.jpg

Il Visconte

Wijngaard: Vinicola Mediterranea

Druif: Negroamaro/Malvasia Nera

Te bestellen per 6 en per 3 flessen.
Prijs per 6 flessen: €87,00

Prijs per 3 flessen: €43,50
 

Een typische Pugliese blend van de Negroamaro (80%) en de Malvasia nera (20%) druif. Het resultaat is een bijzonder verfijnd glas wijn, vol rood van kleur en lekker geurend naar rijp en rijk rood fruit als kersen en aardbeien. En wat zó goed is aan deze wijn: het evenwicht. Fijne zuren voor nét dat beetje frisheid dat de wijn nodig heeft, rijpe en zachte tannines resulterend in een fluweelzachte smaak en een prettige structuur. In de smaak frisse aardbeien, pruimen, zoete kersen en door het houtgebruik (goed verweven) complexere aroma’s van nootmuskaat, tijm en een vleugje cederhout. Lekker bij (niet te sterk) gekruide geroosterde lamskoteletjes of pastagerechten op basis van vlees (denk aan kalfssaucijs) maar ook bij gevogelte als bijvoorbeeld eendenborst met vijgen.

SUSU.jpg

Susù

Wijngaard: Cantine Risveglio
Druif: Susumaniello

Te bestellen per 6 en per 3 flessen.

Prijs per 6 flessen: €84,00

Prijs per 3 flessen: €42,00

 

Susumaniello is één van de zeldzaamste en oudste druivenrassen ter wereld die tot voor kort bijna was uitgestorven. Een aantal jaren geleden werden in Puglia enkele druivenstokken teruggevonden en sindsdien is de Susumaniello bezig aan zijn opmars. De druif wordt veelal voor blends gebruikt en slechts maar een enkele keer individueel zoals bij bovenstaande Susù wijn. Deze wijn heeft een prachtige paarsrode kleur met een klein zoetje en verrassend fijne zuren wat resulteert in een mooie gebalanceerde wijn. Heerlijk in combinatie met Parmigiana di Melanzane en Ossobucco.

PECORENERA.jpg

Pecoranera

Wijngaard: Cantine Risveglio
Druif: Nero di Troia

 

Te bestellen per 6 en per 3 flessen.

Prijs per 6 flessen: €84,00

Prijs per 3 flessen: €42,00
 

Nero di Troia is een druif die vrijwel exclusief wordt verbouwd in het noorden van Puglia. Het wordt gezien als de druif met veel finesse maar ook een die erg lastig te verbouwen is, hierdoor wordt het veelal in blends gebruikt maar ook hier worden enkele prachtige mono wijnen van gemaakt zoals de Pecoranera. De druiven voor deze wijn zijn lang aan de planten blijven hangen en pas laat in het seizoen geoogst. Dat resulteert in een rijpe, bijna port-achtige stijl. Goed in combinatie met vleesgerechten met zoetere (port)sauzen zoals een biefstuk of eenden borstfilet maar ook bijvoorbeeld met een pompoen risotto. Ook goed passend bij wat zoutere kazen.

ENEO.jpg

Eneo

Wijngaard: Cantine Risveglio
Druif: Susumaniello/Negroamaro

Te bestellen per 6 en per 3 flessen.
Prijs per 6 flessen: €96,00

Prijs per 3 flessen: €48,00

 

Een 50/50 blend gemaakt van twee autochtone druivenrassen uit Puglia. De Susumaniello en Negroamaro zijn in deze blend evenredig vertegenwoordigd. Negroamaro verwijst enerzijds naar de donkere kleur (nero) van de druiven en anderzijds naar het bittertje (amaro) in de afdronk. De Susumaniello voegt het kleine zoetje toe. Deze wijn is goed te combineren met wildgerechten begeleid met een saus gebaseerd op rood fruit, stoofgerechten voorzien van zoete specerijen en een kaasplank met rijpere kazen.

EMOZIONE.jpg

Emozione

Wijngaard: Vinicola Mediterranea

Druif: Negroamaro

Te bestellen per 6 en per 3 flessen, maar ook individueel.

Prijs per 6 flessen: €168,00

Prijs per 3 flessen: €84,00

Prijs per fles: €28,00

 

Dit is dé topwijn van Vinicola Mediterranea. Deze wijn van 100% Negroamaro druiven is gemaakt van het meest pure sap dat vrijkomt tijdens de beginfase van het wijn maken. Nadat dit sap onder gecontroleerde omstandigheden de fermentatie heeft ondergaan wordt deze wijn gefilterd en op eikenhouten vaten gelegd voor verdere rijping. Dit resulteert in een paarse, zeer aromatische wijn die bijna zoetig ruikt naar rijpe pruimen, krenten en kaneel. Deze droge wijn is rijk en divers van smaak met aroma’s uiteenlopend van gedroogde cranberries, krenten en port tot zoeten specerijen als kaneel, tijm, drop, anijs en laurier. Een waanzinnige combinatie bij een kaasplank met rijpe, zoute kazen als zoals een oudere pecorino, onze old Dutch of een zoute gorgonzola maar gaat ook goed bij gegrild vlees of bij bijvoorbeeld Pekingeend.

MIORE-01.jpg

Mioré

Wijngaard: Vinicola Mediterranea

Druif: Primitvo di Manduria
 

Te bestellen per 6 en per 3 flessen.
Prijs per 6 flessen: €96,00

Prijs per 3 flessen: €48,00

 

De druiven die gebruikt worden voor de productie van deze Mioré worden nog voor zonsopkomst met de hand geplukt waarna ze naar de productieruimte worden gebracht voor het verdere proces. Na de vergisting wordt de wijn voor verdere rijping 10 maanden op kleine Franse eikenhoutenvaten gelegd. Dit resulteert in een wijn met een prachtige granaatrode kleur, een complex palet en een volle body met mooie rijpe tannines. Kies bij deze wijn voor een stevig pastagerecht als een lasagne, een niet te zwaar hoofdgerecht als Ossobucco of stoofschotel op basis van lam

BUCCIANERA.jpg

Buccianera

Wijngaard: Cantine Risveglio

Druif: Susumaniello, Negroamaro en malvasia nera

 

Te bestellen per 6 en per 3 flessen.

Prijs per 6 flessen: €84,00

Prijs per 3 flessen: €42,00

 

Deze Buccianera wordt geproduceerd door Cantine Risveglio en past qua stijl in het rijtje van de Susu en de Pecoranera. Het is een blend van de rassen Susumaniello, Negroamaro en Malvasia nera waarin vooral de Susumaniello en de Negroamaro duidelijk te herkennen zijn. Het is een volle wijn zonder opvallende zuren met in de smaak veel aardbeien en pruimen maar ook wat kruidigere tonen als salmaniak, iets droppigs en een wit pepertje. Past goed bij rode pasta’s met vlees zoals gnocchi met gehaktsaus, ossobucco en vleesgerechten in het algemeen.

RISERVA.jpg

Riserva

APRITI.jpg

Apriti Cielo

Wijngaard: Pietraventosa

Druif: Primitivo

Te bestellen per 6 en per 3 flessen.

Prijs per 6 flessen: €168,00

Prijs per 3 flessen: €84,00

Prijs per fles: €28,00

Deze 100% Primitivo (Riserva) is een complexe wijn die 12 maanden op eikenhout gerijpt is. De wijnmaker Pietraventosa beoogde met dit project de Primitivo druif terug naar haar geboorteplaats Gioia del Colle te brengen. Missie ruimschoots geslaagd en met een boeiend (biologisch) resultaat. Je blijft ruiken aan dit glas om steeds weer verrast te worden: viooltjes, vanillestokjes, cassis, kersen, pruimen, salie en een hint van nootmuskaat. In de smaak fluweelzacht, aangenaam maar complex en wederom rijk aan rijp rood fruit, kruiden en specerijen. Probeer eens bij gerijpte kazen; onze eigen oude brokkelkaas of oude pecorino. Vormt ook een mooie combinatie bij lam (of ander vlees) van de gril.

Wijngaard: Pietraventosa

Druif: Malvasia Bianca

 

Te bestellen per 6 en per 3 flessen.

Prijs per 6 flessen: €102,00

Prijs per 3 flessen: €51,00


Malvasia Bianca is een van de oudste druivensoorten voor witte wijn en wordt niet op veel plekken meer geteeld. Bij het wijnhuis van Pietraventosa hebben ze echter nog een aantal stokken staan goed voor een beperkte, maar zeer mooie, oplage per jaar. Deze Apriti Cielo is een elegante wijn gekenmerkt door haar frisheid en de aanwezigheid van mineralen. Deze wijn past goed bij een scala aan hapjes. Denk aan groene olijven, gemarineerde artisjokken, carpaccio van rauwe zalm of tonijn en witvis van de gril.

ENEA.jpg

Enea

Wijngaard: Cantine Risveglio

Druif: Chardonnay

 

Te bestellen per 6 en per 3 flessen.
Prijs per 6 flessen: €84,00

Prijs per 3 flessen: €42,00

Enea, het witte zusje van de Eneo, is gemaakt van 100% Chardonnay druiven. Dat maakt ‘m, mede door de houtrijping, zeker geen doorsnee Chardonnay. Het is een volle wijn met een uitgesproken karakter en een opvallend lange afdronk. De wijn ruikt naar perzik, boterbabbelaars en limoenrasp en verrast je in de smaak met uiteenlopende aroma’s variërend van tropisch fruit (lychee, banaan), sinaasappel en perzik tot boterige tonen, maar ook hazelnoten en iets bloemigs (oranjebloesems). Kortom, een glas voor de liefhebbber. Mooi te combineren met gerookte zalm, gefrituurde vis, romige pasta’s en/of pasta’s met zeevruchten.

VERDECA.jpg

Verdeca

Wijngaard: Cardone
Druif: Verdeca


Te bestellen per 6 en per 3 flessen.
Prijs per 6 flessen: €66,00
Prijs per 3 flessen: €33,00
 

Een écht fris wijntje met zijn oorsprong in een van de mooiste gebieden van Puglia rondom het stadje Locorotondo. Deze wijn is gemaakt van de Verdeca druif en groeit alleen in de warmste en meest zuidelijke gebieden van Italië. Ondanks de vele zonuren heeft deze wijn een fijn zuurtje en tonen van witte perzik en geroosterde amandelen. Perfect te gebruiken als aperitief of in combinatie met lichte vis gerechten.

Castillo DOP Locorotondo

Wijngaard: Cardone 

Druif: Verdeca / Bianco d’Alessano / Fiano
 

Te bestellen per 6 en per 3 flessen.

Prijs per 6 flessen: €78,00

Prijs per 3 flessen: €39,00

 

Ontdek het ware Puglia in deze blend van de inheemse druivenrassen Verdeca, Bianco d’Alessano en Fiano. Hoewel de Verdeca en de Fiano je wellicht iets zeggen is de Bianco d’Alessano een zeldzaamheid. Juist de combinatie van deze drie witte rassen maakt deze wijn tot een uitzonderlijk fijn en uniek glas wijn. Puglia is ontzettend veelzijdig en deze wijn is een schoolvoorbeeld van die veelzijdigheid met haar lindebloesems, citrusfruit, exotisch fruit en notige tonen. Het mondgevoel is bijna filmend met weer dat bloesemachtige maar ook fruit als ananas, druiven en limoen en minerale tonen. Een beter zomers aperitief bestaat er niet maar als je er dan toch bij wilt eten, kies van voor een fijnzinnig visgerecht zoals een kreeftenmousse, zalmcarpaccio of tarbot van de grill.

SCAIA.jpg

Scaia

Wijngaard: Cantine Risveglio

Druif: Chardonnay
 

Te bestellen per 6 en per 3 flessen.
Prijs per 6 flessen: €60,00

Prijs per 3 flessen: €30,00

Net een tikkeltje anders, deze Chardonnay. Dat tikkeltje is Malvasia Bianca, een druif uit de streek. Hoewel deze volle, fruitige wijn grotendeels op Chardonnay berust, zorgt de locale Malvasia Bianca druif voor net dat tikkeltje extra. Ben je Chardonnay liefhebber, maar wil je toch eens een keer wat anders proeven? Dan is dít jouw wijn! Aroma’s van lentebloesems, perzik en peer komen je tegemoet uit het glas. Vol van smaak met citrusfruit, rijpe perziken en een tintje exotisch fruit. Lekker als borrelwijn maar bij voorkeur met een hapje, denk dan aan gerookte zalm of antipasti di mare. Wil je ‘m doordrinken bij het diner? Dat gaat prima bij pasta of rijstgerechten met vis of groente.

CASTILLO.jpg
FIANO.jpg

Fi Fiano

Wijngaard: Cantine Risveglio

Druif: Chardonnay
 

Te bestellen per 6 en per 3 flessen.
Prijs per 6 flessen: €47,99

Prijs per 3 flessen: €23,99

 

De witte locals zijn (nog steeds) minder bekend dan de rode Pugliese familieleden, maar daarin komt langzaamaan verandering. Wijnboeren ontdekken ook de potentie van lokale witte rassen zoals deze Fiano. Een interessante trend voor de liefhebber van wit. De wijn smaakt heerlijk zomers fris met volop citrusfruit, maar ook minerale tonen, dat laatste maakt ‘m bijzonder geschikt om te drinken bij groentegerechten met bijvoorbeeld asperges, artisjokken of courgette. De frisheid van de wijn maakt 'm ook tot een fijn aperitief of borrelwijn. 

EST ROSA.jpg

Est Rosa

Wijngaard: Pietraventosa

Druif: Primitivo

 

Te bestellen per 6 en per 3 flessen.

Prijs per 6 flessen: €83,99

Prijs per 3 flessen: €41,99


Een dieproze rosé van de Primitivo druif van wijnmaker Pietraventosa uit Gioia del Colle, de geboorteplaats van de Primitivo. Een must-drink voor Rosé-lovers, biologische nota bene en bevat alle ingrediënten van de zwoele Pugliese zomer. Zoete aroma’s van rozen, kersen, aardbeien en een vleugje mineraliteit maar in de smaak superfris met een tikje ziltigheid. Daarnaast volop zoet zomerfruit, oranjebloesems en een hint kruidigheid. Lekker bij piatti di mare, van kreeft tot mossel, maar ook bij pastagerechten, met of zonder vis. Geschikt als aperitief of bij een brede range aan antipasti.

NOVE.jpg

60 nove

Wijngaard: Cantine Risveglio

Druif: Negroamaro

 

Te bestellen per 6 en per 3 flessen.

Prijs per 6 flessen: €59,99

Prijs per 3 flessen: €29,99

De donkere schillen van de Negroamaro zorgen voor de prachtige dieproze kleur van deze spumante. Deze zuidelijke druif, zo bekend om haar kleine bittertje, blijkt het ideale ingrediënt voor de productie van brut rose. De wijn is droog maar er sijpelt een klein zuidelijke zoetje doorheen dat een prachtig samenspel geeft met het typische amaro bittertje en het zuurtje dat niet mag ontbreken in een bubbel.

Deze spumante is een ideale begeleider bij een scala aan hapjes. Van de Hollandse bitterbal tot de Italiaanse polpette. Maak je antipasti met vlees én vis? Geen probleem, deze wijn biedt niet alleen een prima tegenwicht maar zorgt ook voor een heerlijke wijnspijs-sensatie. Doorschenken bij een pasta op basis van vis of
gevogelte is ook geen enkel probleem.

SCAIA CO2.jpg

Sciaia CO2

Wijngaard: Cantine Risveglio

Druif: Chardonnay


Te bestellen per 6 en per 3 flessen.
Prijs per 6 flessen: €47,99

Prijs per 3 flessen: €23,99

 

Wederom Chardonnay, maar, zoals de naam al aanduidt, mousserend. Aan de fles zie je het niet, geen kroonkurk of andere sluiting die typisch is voor een bubbel, maar op het oog gewoon een hele normale fles. Schijn bedriegt! Deze wijn heeft een delicate mousse door een tweede vergisting op fles. De typische geuren die Puglia zo bekend zijn komen je neus binnen: sinaasappelbomen in bloei, rijpe citrusvruchten en frisse perziken. In de smaak een goede balans van zuren (citrus), fruit (appel, perzik) en iets bloemigs. Een feestelijke aperitief dat je door kunt schenken bij bijvoorbeeld frutti di mare maar ook bij de typisch gefrituurde antipasti uit de streek of, makkelijker, een schaaltje jonge groene olijven.

NOTEDILUNAkopie.jpg

Fiano Note di Luna

Wijngaard: Cantine San Pancrazio 

Druif: Fiano

Te bestellen per 6 en per 3 flessen.

Prijs per 6 flessen: €72,00

Prijs per 3 flessen: €36,00

 

Spring is in the air met deze Fiano (100%) van Cantine San Pancrazio. Steek je neus in het glas en ruik de geurige lentebloesems, een partje frisse limoen en de zachte ziltige zee. Een verrassend veelzijdige wijn met aroma’s uiteenlopend van limoen en sinaasappel tot abrikozen en iets weelderigs van rozen plus een vleugje mineraliteit. Verfrissend en elegant door de mooie balans in friszure en rijpe tonen. Deze wijn komt prachtig tot haar recht met ons traditionele Brabantse aspergegerecht, beiden halen het beste in elkaar naar boven en zorgen voor een smaakvoller geheel. Minder traditioneel? Probeer dan eens met asperges en zalm, spaghetti alla vongole of vis van de grill.

LEGRAZIE.jpg

Le Grazie

Wijngaard: Vinicola Mediterranea

Druif: Negroamaro / Malvasia Nera
 

Te bestellen per 6 en per 3 flessen.

Prijs per 6 flessen: €60,00

Prijs per 3 flessen: €30,00

 

Deze rosé blend van Negroamaro en Malvasia Nera laat absoluut de potentie en veelzijdigheid van Puglia als wijnregio zien. Het is zo’n rosé waar je er te weinig van ziet en een prachtige kans om eens af te wijken van de gebruikelijke Zuid-Franse rosé. De combinatie van beide druivenrassen die we veelal terugzien voor rode wijnproductie geven een vol aromatische rosé met een weelderig bouquet van rode rozen, rijpe aardbeien, rode pruimen en frambozen. De wijn is prachtig in balans met niet te veel alcohol (12,5%) maar rijk in de smaak. Hoewel de wijn geen gerecht behoeft maakt de volle body hem wel tot een echt eetwijn. Denk aan vis/vlees combinaties als paella, surf en turf gerechten of “gewoon” bij de bbq.

bottom of page