top of page
IMG_0849.jpg

Assortiment 

Puglia

Dit assortiment bestaat uit voedingsproducten die de regio op een mooie en waardige manier weerspiegelen. 

Puglia kent een verscheidenheid aan agrarische producten die zeker de moeite waard zijn om beter te leren kennen. De gebruikte grondstoffen worden volgens traditioneel recept verwerkt tot mooie producten met daarin geen kunstmatige toevoegingen. 

FRESSkopie.jpg
OLIJFOLIE.jpg

Masseria Cesarina

Olijfgaard: Masseria Cesarina

Prijs per 0,5L: € 12,00
Prijs per 1L: € 20,00

 

Masseria Cesarina is een 120 Jaar oude boerderij die omgebouwd is tot een prachtige B&B. De masseria bevind zich in het buitengebied van Castellana Grotte welke ook wel de poort van de Valle d’Itria genoemd wordt en bekend staat voor zijn amandel- en eeuwenoude olijfbomen.

 

De olijfolie van Masseria Cesarina is afkomstig uit olijven die geteeld worden zonder gewasbeschermingsmiddelen en met de hand zijn geoogst, om meteen daarna koud geperst en gefiltreerd te worden tot extra vergine olijfolie.

IMG_4432.jpg

Gin di Puglia

Inhoud: 500 ml

Prijs per stuk: €45,00

Gin di Puglia is de eerste gin die in Puglia wordt gemaakt en de eerste die olijfolie en olijfbladeren gebruikt in het productieproces. De olijfbladeren worden samen met de andere ingrediënten toegevoegd aan het destillatieproces en aan het einde hiervan wordt de extra vergine olijfolie geinfuseerd . Bij het inschenken van de gin ruik je de geur van versgeperste olijven en vers brood met tomaten. Het is een gin die in geur, smaak en verhaal doet denken aan het mooie Puglia.

ORIkopie.jpg

Tritordeum Orecchiette

Inhoud: 500 gram

 

Prijs per stuk: €4,99

Orecchiette (Italiaans voor oortjes) is een pastasoort die uit de Zuid-Italiaanse regio Puglia komt. Ze worden daarom ook wel “ orecchiette Pugliesi” genoemd. Het is een echt streekproduct. Ze worden gegeten met chime di rape, een aan broccoli verwante groente of met tomatensaus. Ook deze orecchiette is gemaakt van het Tritordeum graan van Intinifood.

IMG_3382-2.jpg

Tritordeum Spaghetti

Inhoud: 500 gram

 

Prijs per stuk: €4,99
 

Deze unieke en heerlijke spaghetti is gemaakt van Tritordeum graan gemaakt door Intinifood. Tritordeum is een mediterraans graan verkregen door een natuurlijke kruising van durumtarwe en wilde gerst. Tritordeum bevat 40% minder gluten-eiwitten dan onze gewone tarwe. Dit graan kan dus een mooi alternatief zijn voor degene die wel spelt en emmer verdragen, maar geen gewone tarwe. Het gebruikte Tritordeum wordt gekweekt in Putignano en traditioneel langzaam gedroogd om daarna verwerkt te worden tot overheerlijke pasta’s.

FRESSkopie.jpg

Passata di Pomodoro

Inhoud: 700 ml

 

Prijs per stuk: €4,99

Deze dieprode tomatensaus wordt gemaakt van de lokale Egnazia tomaten waarvan de zaden al generaties lang worden doorgegeven binnen de familie van Miss Freschezza. Deze tomaten groeien op 300 meter van de zee langs de kust bij Monopoli tussen eeuwenoude olijfbomen en stenen muren. De tomaten worden met de hand geoogst en verwerkt tot een heerlijke saus met maar twee ingrediënten: tomaten en zout.

Tapenades.jpg

Tapenades

Smaken tomaat, artisjok, groene olijf, zwarte olijf, pikante peper en chime di rape (Pugliese groente). 

Prijs per stuk: € 6,00

 

Onze tapenades en confituren zijn per pakket te bestellen. Bij een bestelling vanaf €70 kunnen de potjes ook individueel besteld worden.

Onze verrassend lekkere tapenades bevatten geen kunstmatige toevoegingen en worden gemaakt van pure ingrediënten op smaak gebracht met enkel extra vergine olijfolie, kruiden en azijn. De ingrediënten worden op het juiste moment handmatig geoogst en daarna op ambachtelijke wijze volgens Pugliese recept verwerkt tot heerlijke tapenades. Wat toastjes en een mooi glas wijn erbij en je waant jezelf direct in het mooie Puglia. 

Confiture.jpg

Confituren

Smaken vijg, kweepeer, druif en granaatappel. 

Prijs per stuk: € 6,00

 

Onze tapenades en confituren zijn per pakket te bestellen. Bij een bestelling vanaf €70 kunnen de potjes ook individueel besteld worden.

De confituren van Sapori di Casa worden gemaakt van typisch Zuid-Europese vruchten zoals vijgen, kweeperen, granaatappels en druiven en bevatten geen kunstmatige toevoegingen. Deze vruchten worden handmatig geoogst als ze volledig rijp zijn en daarna op traditionele wijze verwerkt tot heerlijke confituren. Onze confituren vormen een perfecte combinatie met diverse kazen, hartige gerechten, ijs of gewoon op een vers gebakken croissant.

bottom of page