SLIDE 2.jpg

Samenwerkingen

Voor de selectie van ons aanbod gaan we samenwerkingen aan met lokale producenten uit Puglia.

Enerzijds om zo het vertrouwen in het geselecteerde product uit te spreken en anderzijds geeft dit Tesori di Puglia de kans om exclusief te blijven met het assortiment. Hieronder een overzicht van de huidige samenwerkingen.

Vinicola Mediterranea

Vlak bij San Pietro Verotico een klein stadje in het hart van de Salento liggen de wijngaarden van Vinicola Mediterranea. Gelegen aan de Adriatische zee met warme zomers en land wat van nature erg geschikt is voor de wijnbouw. Opgericht in 1997 door de wijnmakers Giuseppe Marangio en Vito Epifani en met groot succes begonnen zij al na enkele jaren hun wijn wereldwijd te exporteren. Met de wijnen van Vinicola Mediterranea zetten wij een volgende stap in de uitbreiding van ons assortiment.

Cantine Risveglio

Cantine Risveglio is een coöperatie die in 1958 werd opgericht vanuit een kleine groep individuele wijnmakers. In 1983 werd de focus verlegd van volume naar kwaliteit en sindsdien worden er prachtige, prijswinnende wijnen geproduceerd met uitsluitend inheemse druiven uit Puglia. Met de verlegging van deze focus heeft deze coöperatie zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een belangrijk referentiepunt in het gebied rondom Brindisi als het gaat om de kwaliteit van wijn. Mede hierdoor zien wij in Cantine Risveglio de ideale partner voor Tesori di Puglia.

Masseria Cesarina

Masseria Cesarina is een 120 jaar oude boerderij die omgebouwd is tot een prachtige B&B. De masseria bevindt zich in het buitengebied van Castellana Grotte, het plaatsje dat ook wel ‘de poort van de Valle d’Itria’ genoemd wordt en bekend staat om zijn amandel- en eeuwenoude olijfbomen.

 

De olijfolie van Masseria Cesarina is afkomstig van olijven die geteeld worden zonder gewasbeschermingsmiddelen en met de hand zijn geoogst, om meteen daarna koud geperst en gefiltreerd te worden tot extra vergine olijfolie.

Pietra Ventosa

De passie voor wijn, de liefde voor het land én het verlangen om de nobele Primitivo wijnstok van Gioia del Colle te herontdekken hebben Pietra Ventosa gemaakt tot het mooie wijnhuis dat het nu is. Het kleine familiebedrijf van Marianna en haar man Raffaele ligt op 380 meter boven zeeniveau in het rotsachtige landschap ten westen van Gioia del Colle. Het oogsten gebeurt handmatig, waarbij de trossen van elke plant zorgvuldig worden geselecteerd en traditionele oogstmethodes worden gehanteerd. Daartegenover maken ze gebruik van hypermoderne vinificatietechnieken wat resulteert in een uitgebalanceerde combinatie van technologie en traditie.

Intini Food

Intinifood is een familiebedrijf dat in 1994 werd opgericht door Bartolo Intini. Momenteel wordt het bedrijf gerund door zijn zoon Maurizio. Intinifood heeft jarenlang in samenwerking met verschillende Europese universiteiten gezocht naar het beste en meest unieke graan voor Puglia. Ze zijn daarbij uitgekomen bij tritordeum. Sinds een aantal jaar is de teelt geïntensiveerd en nu maken ze op een areaal van 5 hectare allerlei mooie en unieke producten, zoals pastasoorten en speciaal bieren. De tritordeum-producten van Intinifood zijn vanaf half januari leverbaar.

Sapori di Casa

De familie Nardelli is al generaties lang gepassioneerd door landbouw. De grootouders en overgrootouders van de broers Bernardino en Francesco waren boeren en teelden voornamelijk olijven en kersen in het gebied rond de stad Conversano.  Dankzij een bijzondere aandacht voor biologische landbouwmethoden, biedt Sapori di Casa een brede selectie van eenvoudige producten, op kleine schaal geproduceerd volgens de recepten die geërfd zijn van de lokale gastronomische tradities die al generaties lang worden doorgegeven.

Joke Kornet-Broekmans

Joke is een fervent Italië- en wijnliefhebber en mag zichzelf sinds 2017 wijnacademica noemen (Wijnakademie Österreich & Diploma course WSET). Ze heeft zelf 2 jaar in Italië gewoond en weet dus exact wat het land, en Puglia in het bijzonder, te bieden heeft. Met haar kennis en expertise begeleidt ze ons in de zoektocht naar mooie wijnen en de beste wijn-spijscombinaties.

Miss Freschezza

Miss Freschezza is een traditioneel groententeelt bedrijf van de families Leggiero en Liso, die een breed scala aan groenten en fruit verbouwen in de Pugliese streek Egnathia midden tussen eeuwenoude olijfbomen pal aan de Adriatische zee. In dit specifieke deel van Puglia laat landbouw nog steeds geen ruimte voor mechanisatie omdat de olijfbomen verspreid over het land staan en dus gebeurd alles nog met de hand.

Importeur van exclusieve, kwalitatief hoogwaardige streekproducten uit Puglia (in het zuiden van Italië).

Contact Us

Tesori di Puglia

's-Hertogenbosch, Nederland

info@tesoridipuglia.com

+31648579510

  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White LinkedIn Icon

Tesori di Puglia